Vor fi diminuate taxele vamale la importul materiei prime cumpărate de pe piețele alternative

Chișinău, 6 decembrie 2023 – Vor fi diminuate taxele vamale la importul materiei prime cumpărate de pe piețele alternative. Comisia economie, buget și finanțe a examinat PROIECTUL de revizuire a politicii tarifare și îl va propune plenului Parlamentului spre aprobare.

Dec 6, 2023 - 17:27
Urmărește-ne peGoogle news
Vor fi diminuate taxele vamale la importul materiei prime cumpărate de pe piețele alternative
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Proiectul de lege prevede modificări pentru 48 de poziții tarifare. Este vorba despre produse importate în calitate de materie primă utilizată în procesul de producere, care nu este disponibilă pe piața internă și nu poate fi importată în regim preferențial în cadrul Acordurilor de liber schimb în vigoare. Este vorba despre diverse preparate utilizate pentru prelucrarea metalelor, diferiți compuși și ingrediente folosite în industria alimentară. Propunerile au fost prezentate Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării de către companiile din Republica Moldova.

„Modificările respective vor contribui la crearea condițiilor avantajoase pentru procurarea materiei prime de pe piețele alternative, reducerea riscului de dependență de o singură piață de aprovizionare, prețuri mai avantajoase pentru produsele finite și sporirea dezvoltării industriei de prelucrare”, se precizează în nota informativă a inițiativei legislative.

Proiectul de lege urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.