Conducerea Poliției Naționale a avut o întrevedere cu reprezentanții autorităților suedeze

În incinta Inspectoratului General al Poliției a avut loc o vizită de lucru a delegației suedeze compusă din experți din cadrul Ministerelor suedeze de justiție, apărare, externe, dar și polițiști din cadrul Autorității suedeze de poliție.

Dec 7, 2023 - 12:18
Urmărește-ne peGoogle news
Conducerea Poliției Naționale a avut o întrevedere cu reprezentanții autorităților suedeze
Foto: Poliția Republicii Moldova

Discuțiile s-au axat pe evaluarea nivelului de implementare a proiectului suedez „Asigurarea autosuficienței și însușirii competențelor de poliție comunitară și a competențelor tactice de bază, pe lângă consolidarea capacității Inspectoratului General al Poliției al Republicii Moldova de a oferi șanse egale indiferent de sex”.

Evidențiată a fost și importanța proiectului menționat pentru polițiștii moldoveni și modul în care implicarea experților din cadrul Autorității suedeze de poliție contribuie la dezvoltarea Poliției Naționale.

În discursul său, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a menționat importanța cooperării cu partenerii de dezvoltare în contextul regional și necesitatea perfecționării continue a polițiștilor, astfel încât să întrunească așteptările cetățenilor.

Ambele părți s-au arătat deschise pentru continuarea colaborării pe viitor și și-au asumat angajamentul de realizare a priorităților propuse.

Menționăm că, proiectul a fost lansat în vara acestui an și va dura trei ani.