Consolidarea cooperării transfrontaliere: vizita delegației letoniene în Republica Moldova

La 7 decembrie 2023, delegația Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Letoniei a finalizat o vizită de două zile în Republica Moldova. În perioada vizată delegația letonă a făcut cunoștință cu activitățile de serviciu ale Poliției de Frontieră, vizitând Punctele de Trecere a Frontierei Leova, Giurgiulești-Galați, Giurgiulești-Reni și Portul Giurgiulești.

Dec 8, 2023 - 12:25
Urmărește-ne peGoogle news
Consolidarea cooperării transfrontaliere: vizita delegației letoniene în Republica Moldova
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În context au avut discuții productive cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Sud, fiind prezentat un interes pentru activitatea Centrului Regional de Coordonare.

În cadrul ședinței bilaterale, desfășurată la sediul Poliției de Frontieră, au fost abordate subiecte de relevanță, inclusiv retrospectiva proiectelor de asistență externă comună și prezentarea sistemelor speciale de control al frontierei. Situația curentă la frontierele de stat ale Republicii Moldova, amenințări și provocări.

De asemenea, în contextul activităților de aprobare a noilor uniforme de serviciu pentru grănicerii letoni, delegației i-au fost prezentate toate tipurile uniformei de serviciu, utilizate de angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în timpul exercitării atribuțiilor funcționale, în diferite condiții de timp. La fel, au fost oferite informațiile cu privire la îmbunătățirile care au fost aduse uniformei de serviciu pe parcursul timpului în vederea creării unei uniforme confortabile, versatile și moderne. 

Totodată, oficialii au avut oportunitatea de a cunoaște specificul de activitate a Direcției Acțiuni Speciale la Frontieră și modalitatea eficientă de funcționare a Centrului Operațional de Coordonare al instituției de frontieră.

Această vizită a consolidat colaborarea dintre Serviciul Pazei Frontierei de Stat al Letoniei și Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, subliniind angajamentul ambelor țări pentru întărirea securității la frontiere și promovarea unui schimb de bune practici.