Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în urma condițiilor meteorologice nefavorabile

Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în seara zilei de 07 decembrie 2023. Astfel, angajații IGSU au fost solicitați în localitatea Sărata-Galbenă, raionul Hîncești, pentru a tracta un automobil de model Lada, dar și în raionul Cimișlia, satul Gradişte spre Coștangalia, unde din cauza ghețușului format pe drumurile din țară un automobil de model Honda a derapat de pe traseu.

Dec 8, 2023 - 12:29
Urmărește-ne peGoogle news
Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în urma condițiilor meteorologice nefavorabile
Foto: IGSU

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Măgdăceşti, raionul Criuleni. Aici, salvatorii au efectuat lucrări de tractare și inversare a unui autovehicul de model Mercedes Benz, în urma unui accident rutier. Mai mult, salvatorii din capitală au intervenit pe strada Arborilor, 7/A, pentru a tracta un automobil de model BMW, în care se aflau copii minori.

De asemenea, din cauza condițiilor dificile de circulație în urma poleiului format pe drumuri, mai multe camioane au rămas blocate pe traseul din raionul Cimișlia, în preajma localității Porumbrei. Aici, salvatorii au tractat 4 camioane, care au derapat și au blocat circulația.

În acest context, IGSU îndeamnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasarea fără necesitate pe trasee. Totodată, salvatorii amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă conducătorii auto aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată. IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri.

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.