Funcționalitatea abatoarelor de carne și a sistemului de supraveghere a medicamentelor de uz veterinar din Republica Moldova au fost evaluate de experți germani

În această săptămână, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor ( ANSA) a beneficiat de suportul Ministerului Federal German al Agriculturii și Alimentației, care a delegat experți din Saxonia Inferioară pentru a dezvolta capacitățile ANSA în domeniul veterinar și al siguranței alimentelor.

Dec 8, 2023 - 16:39
Urmărește-ne peGoogle news
Funcționalitatea abatoarelor de carne și a sistemului de supraveghere a medicamentelor de uz veterinar din Republica Moldova au fost evaluate de experți germani
Foto: ANSA

Astfel, două misiuni de experți din Germania s-au aflat în Republica Moldova pentru a evalua funcționalitatea sistemului național de control și a oferi recomandări privind implementarea cerințelor și standardelor Uniunii Europene în activitatea fermelor și abatoarele de carne din Republica Moldova, care au potențial de export în Uniunea Europeană.

Directorul General al ANSA, Radu MUSTEAȚA, a apreciat înalt colaborarea cu partenerii din Germania în cadrul acestui proiect, dar și deschiderea experților din Saxonia Inferioară de a contribui la susținerea eforturilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a structurilor sale teritoriale și a agenților economici de a se alinia la cerințele Uniunii Europene. Toate aceste acțiuni vor contribui semnificativ la diversificarea ariei de produse de origine animală exportate pe piața comunitară.

“Beneficiile acestei cooperări vor avea, cu siguranță, un impact valoros nu doar pentru facilitarea exporturilor de produse moldovenești pe piața Uniunii Europene, dar și efecte pozitive, considerabile, asupra calității produselor oferite consumatorilor din Republica Moldova”, a concluzionat Dl. Radu MUSTEAȚA.