Companiile private care implementează învățământul dual vor beneficia de finanțare în valoare de 400 mii de euro

22 de companii private vor beneficia de finanțare în valoare totală de 400 mii de euro, cu scopul procurării de echipamente pentru implementarea programelor de învățământ dual. Banii sunt alocați în cadrul proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elvețian, implementat de Cooperarea Germană pentru Dezvoltare prin GIZ, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și Camera Comerţ şi Industrie din Republica Moldova.

Dec 13, 2023 - 18:13
Urmărește-ne peGoogle news
Companiile private care implementează învățământul dual vor beneficia de finanțare în valoare de 400 mii de euro
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

„Susținerea unităților economice care își aduc contribuția la promovarea și implementarea programelor de învățământ dual este plauzibilă și ne bucurăm că acest domeniu prezintă un interes atât pentru agenții economici care doresc să participe la procesul de formare profesională a tinerilor prin învățământ dual, cât și pentru finanțatorii care își aduc contribuția la creșterea specialiștilor bine pregătiți”, a menționat Galina Rusu, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării în cadrul evenimentului de înmânare a certificatelor de finanțare.

Inițiativa are scopul de a consolida comunitățile locale și de a contribui la creșterea performanței sectorului privat din Republica Moldova. Finanțarea vine drept sprijin pentru dezvoltarea de parteneriate între unități economice și instituțiile de învățământ profesional-tehnic prin achiziționarea de echipamente necesare formării tinerilor în cadrul companiilor private. Aceștia vor avea oportunitatea de a se dezvolta profesional conform cerințelor pieței forței de muncă și de a-și construi o carieră de succes în domeniul economic și în afaceri.