Prioritățile Ministerului Finanțelor pentru anul 2024 au fost discutate în cadrul unui club de presă

Ministerul Finanțelor a găzduit ieri, 14 decembrie 2023, clubul de presă cu genericul „Prioritățile Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova”, dedicat dezbaterii unor aspecte de interes public referitoare la bugetul de stat și la politica bugetar-fiscală pentru 2024.

Dec 15, 2023 - 16:44
Urmărește-ne peGoogle news
Prioritățile Ministerului Finanțelor pentru anul 2024 au fost discutate în cadrul unui club de presă
Foto: Ministerul Finanțelor

Evenimentul a fost organizat în comun cu Academia de Jurnalism Economic – un proiect sprijinit de Asociația Businessului European din Moldova și a reprezentat o platformă de dialog deschis între ministrul Finanțelor și presa de specialitate, oferind oportunitatea de a aduce în atenție informații esențiale privind procesul de gestionare bugetară pentru anul ce urmează.

În cadrul discuțiilor, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a evidențiat prioritățile în baza cărora au fost direcționate alocările financiare pentru a susține dezvoltarea durabilă și echilibrată a Republicii Moldova. De asemenea, oficialul a vorbit despre venituri, cheltuieli, datoria internă și externă, creșterea economică prognozată, cuantumul salariului minim și mediu pe economie și inflație.

Cu privire la politica bugetar-fiscală pentru anul 2024, ministrul Finanțelor a explicat că aceasta conține instrumente fiscale de atragere și menținere a forței de muncă calificate, cu accent pe revizuirea mecanismelor de calculare și achitare a impozitelor și taxelor, descurajarea fenomenului „salariului în plic”, precum și îmbunătățirea administrării fiscale.

La final, oficialul a reconfirmat angajamentul Ministerului Finanțelor de a menține un dialog continuu cu reprezentanții mass-media și publicul larg,  în vederea asigurării transparenței si informării corecte a tuturor părților interesate.