Duminică, 17 decembrie 2023, în satul Aluatu din raionul Taraclia, va avea loc votarea repetată în cel de-al doilea tur pentru alegerea primarului

Duminică, 17 decembrie 2023, în satul Aluatu din raionul Taraclia, va avea loc votarea repetată în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar.

Dec 15, 2023 - 16:48
Urmărește-ne peGoogle news
Duminică, 17 decembrie 2023, în satul Aluatu din raionul Taraclia, va avea loc votarea repetată în cel de-al doilea tur pentru alegerea primarului

În buletinul de vot sunt înscriși aceiași doi candidați: din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în cel de-al doilea tur al alegerilor repetate din data de 3 decembrie 2023.

În localitate va fi deschisă o singură secție de votare, iar la urna de vot sunt așteptați circa 770 de alegători. Pentru aceștia vor fi tipărite 768 buletine de vot.

De asemenea, sâmbătă, până la ora 14:00, alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu. Ei pot solicita urna mobilă și în ziua votării, până la ora 14:00, doar la prezentarea unui certificat medical.

Amintim că CEC a declarat nevalabile alegerile în cel de-al doilea tur de scrutin din data de 3 decembrie 2023 în satul Aluatu, raionul Taraclia, constatând că la alegeri au participat mai puțin de 20% din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Conform prevederilor Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.