Instituțiile medicale din țară continuă să fie dotate cu echipamente

Astăzi a avut loc evenimentul de transmitere oficială a unui lot de echipamente pentru instituțiile medico-sanitare publice din țară. Beneficiare sunt 53 de spitale, dintre care 34 raionale, 16 republicane și trei municipale.

Dec 20, 2023 - 17:10
Urmărește-ne peGoogle news
Instituțiile medicale din țară continuă să fie dotate cu echipamente
Foto: Ministerul Sănătății

La eveniment au participat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Excelența Sa, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent Logsdon, directorul adjunct al Biroului de Cooperare al Elveției, Olivier Burki și coordonatoarea de programe a Biroului Organizației Mondiale a Sănătății, Iuliana Garam.

Lotul de echipamente conține 50 de mese de operații, 50 de troleuri pentru resuscitare, 150 de brancarde, 35 de lămpi pentru sălile de operație și au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul Uniunii Europene, Guvernului Statelor Unite ale Americii și Biroului de Cooperare al Elveției. Valoarea totală a echipamentelor este de 437,3 mii de dolari.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii medicale din țară, asigurând resursele necesare pentru furnizarea serviciilor medicale calitative  în instituțiile medico-sanitare.