Ministerul Finanțelor a găzduit vizita unui grup de elevi de la Liceul Academia Copiilor

Circa 30 de elevi de la Instituția Publică Liceul Teoretic „Academia Copiilor” au participat marți, 19 decembrie 2023, la o activitate educativă organizată de Ministerul Finanțelor. Sesiunea s-a desfășurat la sediul instituției și a fost destinată elevilor de clasa a IX-a și a X-a.

Dec 20, 2023 - 17:33
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Finanțelor a găzduit vizita unui grup de elevi de la Liceul Academia Copiilor
Foto: Ministerul Finanțelor

Activitatea a fost moderată de secretarul de stat al Ministerului, Olga Golban, care le-a vorbit tinerilor despre principiile esențiale de funcționare a sistemului finanțelor publice. În cadrul prezentării, elevii au aflat despre ciclul bugetar, componentele bugetului public național, din ce se formează veniturile, care sunt cheltuielile, tipul de impozite și taxe, dar și alte informații utile.

Elevii s-au arătat entuziasmați de oportunitatea cunoașterii domeniilor gestionate atât de Ministerul Finanțelor, cât și de instituțiile subordonate, adresând mai multe întrebări relevante subiectului.

La final, cei prezenți au avut posibilitatea să-și testeze cunoștințele și să exerseze propriul ritm de învățare, participând la un quiz cu întrebări specifice domeniului. Tinerii care au obținut cel mai înalt scor au fost premiați.

Acțiunea face parte din agenda Ministerului Finanțelor de promovare a educației financiare atât în rândul copiilor și adolescenților, cât și al populației adulte.