Crok, Fox și Lord, patrupezi cu acte în regulă la Poliția de Frontieră

Cei trei câini de serviciu au fost întăriți în funcții și alături de polițiștii de frontieră se prezintă exemplar la locul de muncă.

Dec 22, 2023 - 14:55
Urmărește-ne peGoogle news
Crok, Fox și Lord, patrupezi cu acte în regulă la Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

????‍???? În gestiunea Sectorului Poliției de Frontieră „Tudora-1” a revenit Crok, un ciobănesc belgian de doar un 1,5 ani. În echipă cu Andrei Bulai vor desfășura misiuni de control la trecerea frontierei din estul țării.

????‍???? În rândul efectivului de la Sectorul Poliției de Frontieră „Basarabeasca” se numără Fox, un ciobănesc german în vârstă de 1,5 ani. Împreună cu Serghei Fedorenco vor patrula și vor asigura ca orice călător să respecte legea, fără a transporta substanțe interzise.

????‍???? Angajaților Sectorului Poliției de Frontieră „Ungheni” s-a alăturat Lord, patrupedul de rasă ciobănesc german de 1,8 ani. Lord va fi coechipierul lui Constantin Pagu. Este o echipă promițătoare, împreună vor depune tot efortul în lupta cu traficul de droguri.

Menționăm că Lord, Fox și Crok au fost recepționați în cadrul proiectului de asistență externă "Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova". Proiectul este implementat cu suportul Guvernului Republicii Cehe. În perioada septembrie - noiembrie 2023, cele trei echipe canine au fost școlite în Cehia, consolidându-și prietenia și capacitățile profesionale în domeniul de specializare - depistarea drogurilor.

Succese și misiuni ușoare la frontieră!