Afacere cu alcool etilic contrafăcut, deconspirată și contracarată de polițiștii din Rîșcani

Timp de o lună, polițiștii din Rîșcani au documentat activitatea ilegală a unui agent economic care comercializa produse alcoolice contrafăcute.

Dec 29, 2023 - 15:06
Urmărește-ne peGoogle news
Afacere cu alcool etilic contrafăcut, deconspirată și contracarată de polițiștii din Rîșcani
Foto: Poliția Republicii Moldova

Ca rezultat al cercetărilor efectuate s-a stabilit că o femeie de 53 de ani din orașul Rîșcani, proprietară a unui magazin, comercializa produse alcoolice pe care le îmbutelia la domiciliul său. Marfa era vândută la un preț mai redus decât cel de piață.

În rezultatul perchezițiilor autorizate efectuate la subdiviziunea comercială și la domiciliul femeii au fost depistate și ridicate recipiente din plastic în care se afla lichid incolor cu miros specific de alcool, în volum total de 150 de litri și peste 2100 de pachete cu țigări de diferite mărci, fără acte de proveniență.

Valoare mărfurilor se estimează la circa 80 000 de lei.

Produsele au fost ridicate și remise expertizei. În dependență de rezultate, persoana vinovată va fi sancționată conform legislației în vigoare.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat ori au favorizat comiterea faptelor ilegale de contrafacere și comercializare a produselor de tutungerie și alcool.