Și-a cumpărat un buletin românesc falsificat, pentru un post de muncă în Europa

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Costești au inițiat cercetări în privinţa unui cetăţean moldovean care deținea o carte de identitate românească falsificată.

Dec 30, 2023 - 17:54
Urmărește-ne peGoogle news
Și-a cumpărat un buletin românesc falsificat, pentru un post de muncă în Europa
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară s-a prezentat conaționalul de 27 de ani, pasager într-o mașină de ocazie. Tânărul s-a legitimat în baza pașaportului moldovenesc valabil, dar în discuție cu acesta și acționării conform analizei de risc tactice, polițiștii de frontieră au extins verificările asupra sa.

Ca urmare, a fost descoperită o carte de identitate românească, având aplicată fotografia și înscrise datele de identificare ale persoanei verificate.

Documentul în cauză a fost trecut în linia a II-a de control, unde polițiștii de frontieră au stabilit că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unei cărți de identitate românești, cu suspecție rezonabilă de falsificare totală.

La audieri, conaționalul originar din raionul Briceni a declarat că își cumpărase buletinul românesc în Cehia, contra sumei de 300 EUR. Și-a justificat fapta prin dorința de a se angaja mai ușor la un post de muncă.

Documentul a fost ridicat, cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.