Tradițiile și obiceiurile de iarnă, sărbătorite la Parlament alături de colindători și urători din întreaga țară

Chișinău, 30 decembrie 2023 – Peste 500 de colindători și urători din întreaga țară au venit la Parlament pentru a-i colinda și ura de bine pe deputați și pe angajații Secretariatului legislativului.

Dec 30, 2023 - 17:55
Urmărește-ne peGoogle news
Tradițiile și obiceiurile de iarnă, sărbătorite la Parlament alături de colindători și urători din întreaga țară
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Atmosfera sărbătorilor de iarnă din instituția parlamentară a fost întregită de peste 30 de colective artistice de amatori și profesioniste din mai multe raioane ale țării, printre care Dondușeni, Fălești, Strășeni, Nisporeni, Anenii Noi, Ialoveni, Cahul, Comrat etc. În cele aproape 4 ore de program, publicul a ascultat colinde mai vechi și mai noi, urături tradiționale, dar și personalizate, diverse jocuri cu măști, interpretate de copii, tineri și maturi talentați. Transmise cu grijă și bucurie de la o generație la alta, frumoasele datini au adus în Parlament farmecul autentic al tradițiilor din diferite localități ale țării noastre.

În sala de ședințe plenare a legislativului au răsunat colinde și urături interpretate de persoane de toate vârstele – de la copii până la persoane în etate. Printre colindători s-au numărat și membrii Asociației Nevăzătorilor din Moldova, ai Casei Republicane de Cultură a Surzilor din Republica Moldova, un grup de copii de la Centrul de Plasament Temporar Republican „Casa Concordia”, precum și un grup de copii refugiați din Ucraina.

În spiritul tradițiilor, colindătorii și urătorii au fost răsplătiți cu daruri, oferite de partenerii evenimentului, „Moldindconbank” și „Franzeluța”, care încurajează, în acest mod, promovarea tradițiilor populare, a producătorilor autohtoni și a unei societăți incluzive.