Patrupedul „Vert” a semnalat prezența a peste 23 kilograme de pastile, presupuse a fi psihotrope, într-un bagaj neînsoțit

Funcționarii postului vamal Costești în conlucrare cu inspectorii chinologi și patrupedul „Vert” au contracarat o tentativă de transportare ilicită a unui lot comercial de pastile presupuse a fi psihotrope. Echipa de control a depistat 23,1 kg de pastile, disimulate și tăinuite într-un bagaj neînsoțit.

Ian 4, 2024 - 10:19
Ian 4, 2024 - 10:20
Urmărește-ne peGoogle news
Patrupedul „Vert” a semnalat prezența a peste 23 kilograme de pastile, presupuse a fi psihotrope, într-un bagaj neînsoțit
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Cazul a fost înregistrat ieri seara, 3 ianuarie 2024, la ieșire din țară, după efectuarea controlului vamal al unui autocar de model „Mercedes Tourismo”, care efectua cursa regulată Moldova-Cehia, transportând pasageri și colete neînsoțite. 

Mijlocul de transport a fost supus verificărilor de specialitate, și în rezultatul controlului fizic au fost identificate bagaje suspecte, iar patrupedul „Vert” într-un bagaj a semnalat prezența unor substanțe interzise de a fi transportate peste frontiera vamală.

Urmare a controlului detaliat, în interiorul bagajului au fost depistate pastile presupuse a fi psihotrope, disimulate în 21 pachete de boabe de cafea, în 10 cutii de bețișoare aromatizate și în 2 cutii de produse de îngrijire pentru corp.

Masa totală a pastilelor tăinuite este de 23,1 kg.

Documentat pe caz este unul dintre cei doi șoferi, un conațional în vârstă de 53 de ani.

Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, mijlocul de transport cu pasagerii și-au continuat calea, iar investigațiile pe caz continuă.