Situația la trecerea frontierei de stat, în contextul condițiilor meteo nefavorabile!

La ora actuală, toate punctele de trecere a frontierei sunt funcționale, fluxul de călători și mijloace de transport este unul echilibrat. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă!

Ian 9, 2024 - 15:52
Urmărește-ne peGoogle news
Situația la trecerea frontierei de stat, în contextul condițiilor meteo nefavorabile!
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În continuare, pe sensul de intrare în România, în PTF Leușeni-Albița se meține restricție de circulație pentru camioane.

Totodată, în cursul nopții, a fost deteriorată copertina veche a cabinelor de control din PTF Leușeni, din cauza depunerii enorme a zăpezii. Nimeni nu a avut suferit, aceste artere de control erau folosite doar în cazurile de ambuteiaje la trecerea frontierei de stat.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal vor activa la capacitate, astfel ca să garantăm un trafic civilizat și fără impedimente. 

*****

(08:00/09.01.2024)

Mai multe autoturisme scoase din nămeți

Pe parcursul nopții, polițiștii de frontieră au intervenit în diferite regiuni și localități de frontieră, unde au acordat ajutor șoferilor.

Echipaje din cadrul SPF Leușeni, SPF Toceni, SPF Sculeni și SPF Leova au deblocat pe drumurile dinspre frontieră mașini împotmolite în zăpadă sau care erau în imposibilitate de deplasare în pantă. 

✅️ Reiterăm recomandările pentru conducătorii auto:
???? Să verificați din timp starea vremii atât din țară, cât și în statul de destinație. 
???? Înainte de a porni la drum, să vă informați cu privire la traseele alternative în cazul blocării unor drumuri sau căi de acces.
???? Să vă asigurați că dispuneți de surse de informare actualizate, indiferent de mijloacele de comunicare (telefon, radio, internet).
???? Echipați corespunzător mijlocul de transport și la orice situație problematică să contactați serviciul 112.
???? Evitați călătoriile, dacă nu este o urgență, în special pe timp de noapte sau în condiții meteorologice severe.