Serviciul Vamal a înregistrat 51 tentative de contrabandă cu droguri și substanțe psihotrope, în anul 2023

În anul 2023, Serviciul Vamal a pornit 51 de cauze penale, urmare a cazurilor de contrabandă cu droguri și substanțe psihotrope depistate, comparativ cu anul 2022, în care au fost pornite 44 cauze penale.

Ian 9, 2024 - 15:53
Urmărește-ne peGoogle news
Serviciul Vamal a înregistrat 51 tentative de contrabandă cu droguri și substanțe psihotrope, în anul 2023
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

În rezultatul complexului de acțiuni desfășurate de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare și inspectorii posturilor vamale de frontieră au fost depistate și ridicate în vederea confiscării circa 18 kg de marijuana, 3250 de pastile, 17,5 kg de hașiș, 14,9 kg de ciuperci cu efect halucinogen, 1047 grame de codeină și circa 200 grame de ciuperci otrăvitoare. Din cele 51 cauze penale pornite, 4 cauze au fost expediate în instanța de judecată.

În rezultatul controlului vamal al trimiterile poștale internaționale parvenite în adresa persoanelor fizice, angajații Serviciului Vamal au documentat 26 de cazuri de trafic ilicit cu pastile psihotrope. Cele mai multe trimiteri poștale internaționale cu substanțe psihotrope aveau drept țara de expediție Israel și SUA.

Toate cazurile înregistrate de către funcționarii și ofițerii Serviciului Vamal sunt făcute publice. 

Consolidarea capacităților instituționale în lupta împotriva criminalității organizate și securizarea frontierelor în vederea contracarării cazurilor de contrabandă cu droguri, substanțe psihotrope și halucinogene este una dintre prioritățile Serviciului Vamal.