Mii de dolari pentru migrarea ilegală a unui străin, ar fi cumpărat și un buletin de identitate falsificat

Pentru un cetățean ucrainean, 3000 de dolari l-ar fi costat migrarea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, inclusiv serviciile de perfectare frauduloasă a unui buletin de identitate moldovenesc pe numele său.

Ian 9, 2024 - 15:57
Urmărește-ne peGoogle news
Mii de dolari pentru migrarea ilegală a unui străin, ar fi cumpărat și un buletin de identitate falsificat
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Un caz de organizare a migrației ilegale a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Pe sensul de intrare în țară s-a prezentat cetățeanul ucrainean, care în cadrul controlului al trecerii frontierei de stat a solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. În același timp, polițiștii de frontieră au depistat în coșul de gunoi un buletin de identitate moldovenesc, care era emis pe numele străinului aflat la linia de control.

La cercetarea adițională a documentului, cu tehnica specială, a fost stabilit că buletinul conține semne vădite de falsificare.

În declarații, persoana a recunoscut că îi aparține actul și ar fi fost ajutat de intermediari să-l obțină, cât și să ajungă la granița moldo-ucraineană, fără impedimente la posturile interne din Ucraina. Toate aceste servicii l-au costat 3000 de dolari.

Conform procedurilor legale, persoana a fost prezentată Inspectoratului General pentru Migrație. Documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Pe caz, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.