Un avion folosit de contrabandiștii din Ucraina a fost oprit de polițiștii din Republica Moldova, după ce a lăsat țigările în România

În baza unei informaţii operative privind survolarea ilegală a spaţiului aerian ofiţerii de investigaţii ai Poliţiei de Frontieră au acţionat prompt în această dimineaţă reuşind reţinerea unui avion de model AN 24 în proximitatea localităţii Hlinaia Mică, raionul Edineţ.

Sep 14, 2021 - 10:09
Apr 3, 2022 - 00:10
Urmărește-ne peGoogle news
Un avion folosit de contrabandiștii din Ucraina a fost oprit de polițiștii din Republica Moldova, după ce a lăsat țigările în România
sursa foto: Ziarul de Iași

Trei cetăţeni ucrainieni au fost reținuți, conform informațiilor citate de Ziarul de Iași.

Din informaţiile preliminare, avionul era utilizat pentru transportarea ţigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei şi avea ca destinaţie finală ţara vecină România. Daniel Martnos, şeful-adjunct al Poliţiei de Frontieră, care se află la faţa locului, le-a comunicat jurnaliștilor basarabeni că angajaţii IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informaţii operative primite de la colegii din Ucraina.

Aeronava a survolat spaţiul aerian al R.Moldova şi a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineţ. Am sesizat despre acest caz şi colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns ţigările”, a declarat şeful adjunct al IGPF.

Martnos a mai declarat că la faţa locului poliţiştii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar şi un tractor.

Totodată, potrivit şefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat şi un contrabandist notoriu din R.Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajaţii IGPF, a dat bir cu fugiţii de la faţa locului şi a fost urmărit până în oraşul Cupcini, unde, din nefericire, şi-a pierdut urma.

Şeful-adjunct nu a putut spune ce cantitate de ţigări ar fi transportat aeronava în România, însă presupune că ar fi vorba de cel puţin 100 de cutii. În prezent se interprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanţele.

Deschide.md, Ziarul de Iași