Avocată din Republica Moldova, care îi reprezintă pe contrabandiștii de țigări, angajată de Poliția de Frontieră Iași
Mihaela Reznic, o avocată din Republica Moldova care apără traficanții de țigări, a încheiat, în paralel, un contract pentru servicii de asistență juridică cu Poliția de Frontieră.
Victor Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (ITPF), a declarat că procedura de selecție a avocatului a respectat pașii legali. Și că, pe această speță, a oferit răspunsuri și „structurilor abilitate să facă verificări”, comisarul-șef refuzând să precizeze dacă este o anchetă internă sau a altei instituții, independentă de Poliția de Frontieră.
Primul contract dintre cele două părți a fost încheiat în luna aprilie 2019.
„A fost o procedură pe SEAP”, a explicat comisarul-șef Victor Mariniuc.
Șeful ITPF a afirmat că, totuși, în acest contract nu s-a plătit, până acum, niciun leu.
Procedura ar fi următoarea: deși Inspectoratul are consilieri juridici, aceștia nu au drept de reprezentare în instanță. Iar acest contract cadru a fost încheiat în eventualitatea în care vreun polițist este inculpat și nu-și permite un avocat.
Din 2019 și până acum, au spus ambele surse citate de Ziare.com, nu a fost nicio solicitare.
„Contractele sunt de un an jumate. Un al doilea se finalizează acum în iarnă. De încasat, nu s-a încasat nimic pe ele. Primul an a fost achiziție directă, la primul contract. Și al doilea an s-a făcut licitație, nu a participat nimeni și după aia a fost atribuire directă. Adică, exact în condițiile primului contract. Primul și al doilea sunt identice”, a precizat avocata Mihaela Reznic.
Deși nu a luat niciun leu de la ITPF, Reznic a continuat pentru că a avut un plan cu bătaie lungă.
„Pentru a avea contracte, poate la un moment dat licitez și am nevoie de feedback și experiență similară. Pot fi solicitate în cadrul altor licitații”, a declarat Mihaela Reznic.
Alegerea avocatei Mihaela Reznic ca partener al ITPF este cel puțin stranie.
De-a lungul anilor, mama acesteia, Larisa Mardari (cu dublă cetățenie română și moldoveană) a fost implicată în mai multe conflicte, în instanță, cu angajați ai Poliției de Frontieră.
Mardari a fost condamnată, o dată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și a doua oară pentru ultraj. Prin contopire, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare, relatează Reporter de Iași.
Sursa: Ziare.com