Șase suporteri francezi au ajuns în Bucureşti după ce au confundat capitala României cu Budapesta

Zilele trecute, 6 suporteri francezi au ajuns în Bucureşti, deşi ei voiau să meargă în Budapesta pentru a urmări meciul dintre Ungaria şi Franţa, din grupele Campionatului European.

Iun 22, 2021 - 18:29
Apr 3, 2022 - 01:41
Urmărește-ne peGoogle news
Șase suporteri francezi au ajuns în Bucureşti după ce au confundat capitala României cu Budapesta
Foto: jurnalul.ro

6 francezi au picat victime ale confuziei care deseori se face între Budapesta şi Bucureşti. Aceştia şi-au cumpărat bilete pentru capitala Ungariei, dar au ajuns în Bucureşti. Confuzia pare să fi fost făcută de agenţa de turism la care au apelat.

Până la urmă, cei 6 suporteri francezi au urmărit meciul cu Ungaria la o terasă din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Deseori, în străinătate se face confuzia între ”Budapest” şi ”Bucharest”. Cele două capitale au fost încurcate atât de oameni simple, cât şi de vedete din lumea muzicii sau din cea a sportului. Printre victime au fost şi 6 suporteri francezi care doreau să ajungă în Budapesta, pentru a urmări partida cu Ungaria, din grupele EURO 2020.

Partida s-a desfăşurat pe 19 iunie, la Budapesta şi s-a încheiat 1-1. Potrivit jurnalul.ro, cei 6 suporteri francezi au plănuit să ajungă în Budapesta chiar în ziua meciului şi voiau să rămână pentru 4 zile, pentru a prinde şi partida dintre Portugalia şi Franţa.

Însă planurile le-au fost încurcate de agenţia de turism. Nu mică le-a fost mirarea când au aflat de la reporterul jurnalul.ro că au ajuns în Bucureşti în loc de Budapesta. Aceştia au sosit în capitala României alături de un grup de suporteri ai Ucrainei, care au venit în Bucureşti pentru meciul cu Austria, partidă disputată pe 21 iunie.

Grupul a ajuns de la aeroport spre Centrul Vechi şi cei 6 francezi s-au gândit că suporterii Ucrainei sunt, de fapt, fani ai Ungariei şi s-au oprit la o bere înainte de a merge spre stadion. Până la urmă şi-au dat seama că au făcut o confuzie: ”Am ajuns din greşeală aici. Devine tot mai clar că nu suntem unde trebuie”, le-a transmis cei 6 francezi reporterului jurnalul.ro.

”Parcă suntem în filmele 'Singur acasă'. 'Pierdut în Bucureşti'. Încercăm să vedem unde s-a produs greşeala. La agenţia de turism sau pe aeroport. E foarte posibil să ne fi urcat, pur şi simplu în alt avion”. După ce şi-au verificat biletele au constat că 3 dintre ele erau pentru Budapesta, 3 pentru Bucureşti. Confuzia a fost făcută la agenţia de turism şi cei 6 francezi nu au remarcat-o.

”Biletele le-am rezervat pe toate odată. Cum să ne dea 3 aici şi 3 acolo? Şi ghinionul este să ajungem toţi aici şi nu dincolo. E ca în filmele cu proşti, cu camera ascunsă [...] E prima oară când călătorim în partea asta a Europei. Şi, sincer să fiu, pentru mine, până azi, nu era nicio diferenţă între 'Bucharest' şi 'Budapest'. Trebuie să învăţăm mai multe despre Europa. Uite că apar situaţii”, au promis cei 6 suporteri francezi.

Telekomsport