Premierul Ciucă: Doar 50% din dividendele Nuclearelectrica și Romgaz vor reveni statului - Ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro oferit Republicii Moldova

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa Executivului de vineri, 25 martie, va fi aprobată Hotărârea de Guvern prin care vor fi consolidate măsurile luate pentru sprijinirea populaţiei, în faţa scumpirilor facturilor la energie.

Mar 25, 2022 - 11:34
Apr 3, 2022 - 00:52
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Ciucă: Doar 50% din dividendele Nuclearelectrica și Romgaz vor reveni statului - Ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro oferit Republicii Moldova
Foto: Guvernul României

Astfel, 50% din dividendele Nuclearelectrica şi Romgaz va reveni statului iar celalaltă jumătate va fi folosită pentru investiţii, a spus şeful Executivului.

”Astfel, pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz, Guvernul va stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar celalaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii în extracţiile offshore şi pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă”, a mai declarat Ciucă.

Totodată, premierul a mai explicat în deschiderea ședinței de Guvern că azi va fi aprobat acordul privind acordarea ajutorului nerambursabil de 100 de milioane de euro, pentru Republica Moldova.

Ciucă a spus că Acordul este principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă.

Premierul a mai anunţat decizia NATO de înfiinţare a unui grup de luptă, pe teritoriul României, un demers pe care ţara noastră l-a făcut cu mult timp în urmă, şi anume ca măsurile de descurajare pe Flancul de est să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea pe întreg flancul.

A doua decizie de ieri, de la Bruxelles, este de revedere a elementelor conceptuale, astfel încât NATO să fie în măsură să pregătească descurajarea pe termen lung, concenpt care va fi discutat la summit-ul de la Madrid, a spus acesta.

”Au fost discutatele elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO şi în consecinţă putem spune că au fost luate decizii care să garanteze tot ceea ce măsuri pentru securitatea cetăţenilor”, a completat premierul.