VIDEO: General rus către un militar rămas fără un picior în războiul din Ucraina: „Sper să te pui repede pe picioare!”

Ministrul-adjunct al apărării din Rusia a făcut o gafă după ce a oferit o medalie unui militar rănit în cadrul așa-zisei ”operațiuni militare speciale” din Ucraina.

Mar 27, 2022 - 14:42
Apr 3, 2022 - 00:50
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: General rus către un militar rămas fără un picior în războiul din Ucraina: „Sper să te pui repede pe picioare!”
Foto: Captură Video

Prin decret al președintelui Federației Ruse, caporalul Golovin Dmitri Sergheevici a primit Ordinul pentru Curaj, „pentru curaj și abnegație arătate în îndeplinirea sarcinii militare”.

Sâmbătă, ministrul adjunct al apărării, Iunus-Bek Evkurov a condus o ceremonie de decorare a soldaților răniți, la Spitalul Clinic Militar Principal Burdenko.

În numele președintelui, acesta a înmânat medalii unui număr de opt militari răniți în Ucraina.

Printre aceștia a fost și un rezident al orașului Kirov, caporalul Dmitri Golovin. Lui, chiar pe patul de spital, generalul-colonel i-a pus la piept Ordinul Curajului. „Dima, în numele Comandantului-Șef Suprem, vă recompensez, vă felicit și vă doresc să vă faceți bine, să vă puneți pe picioare!”, a spus generalul Evkurov.

Slujesc Patria”, a răspuns caporalul.

Evkurov l-a întrebat apoi pe artilerist de unde este și cine îl așteaptă acasă. Imaginile video au fost preluate de Nexta, iar exprimarea complet nefericită a generalului rus a făcut ca acestea să se viralizeze.

Informațiile oficiale din Rusia nu specifică faptul că soldatul nu mai are un picior, informația e oferită de Nexta, iar imaginile par să o confirme. Asta deoarece caporalul nu se ridică deloc din pat, nici măcar nu poate să stea în șezut când primește medalia, în vreme ce alți militari decorați, unul care chiar a acordat un interviu, fac asta.