Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Slovace în Republica Moldova E.S. Ivan Pavol

Accelerarea ritmului colaborării bilaterale Republica Moldova și Republica Slovacă a fost tema principală a discuțiilor purtate, astăzi, 26 mai 2022, de Anatolie Topală, ministru al Educației și Cercetării, și E.S. Ivan Pavol, Ambasador al Republicii Slovace în Republica Moldova.

Mai 26, 2022 - 17:47
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Slovace în Republica Moldova E.S. Ivan Pavol
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Ministrul a mulțumit pentru cooperarea productivă și a subliniat avantajele Programului de cooperare în domeniul educației între Ministerul Educației al Republicii Moldova şi Ministerul Educației, Științei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace, semnat în anul 2017. Oficialii au menționat actualitatea colaborării în vederea sporirii atractivității ofertelor educaționale și necesitatea valorificării acestora din plin, astfel încât schimbul de bursieri, stagiile de cercetare, promovarea cooperării directe dintre universități, cooperarea în domeniul implementării TIC în educație să facă posibilă promovarea excelenței în educație, dezvoltării curriculare, educației incluzive etc.

E.S. Ivan Pavol, ambasador al Republicii Slovace în Republica Moldova a dat asigurări că va susține Republica Moldova în promovarea dezideratelor de integrare europeană, de ajustare a sistemului educațional la standardele europene.

S-a convenit continuarea colaborării bilaterale între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Educației, Științei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace pe domeniul educației în temeiul proiectelor  în desfășurare, dar și asupra identificării unor noi posibilități de colaborare în vederea susținerii mobilităților academice ale studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor; schimbului de experiență și bune practici privind implementarea prevederilor Declarației Bologna; autonomia universitară, asigurării calității în învățământ și a evaluării rezultatelor învățării; dezvoltării și implementării în comun a proiectelor de cercetare științifică.