Proiectul de lege care oferă Societăților cu răspundere limitată dreptul de a emite obligațiuni a fost votat în cea de-a doua lectură

Chișinău, 2 iunie 2022 – Proiectul de lege care oferă Societăților cu răspundere limitată dreptul de a emite obligațiuni a fost votat, astăzi, în lectura a doua. Deputații au modificat Legea privind societățile cu răspundere limitată și Legea privind piața de capital.

Iun 2, 2022 - 16:57
Urmărește-ne peGoogle news
Proiectul de lege care oferă Societăților cu răspundere limitată dreptul de a emite obligațiuni a fost votat în cea de-a doua lectură
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Emiterea obligațiunilor va permite SRL-urilor să atragă împrumuturi pentru finanțarea activității, atât pe plan intern, cât și extern, încurajând concurența pe piața instrumentelor financiare, creșterea investițiilor, impulsionarea dezvoltării mediului de afaceri.

Potrivit proiectului, emisiunea obligațiunilor se va decide prin hotărârea adunării generale a asociaților, iar procedura de emitere se va efectua în baza și conform prevederilor statutului societății.

Totodată, modificările propuse reglementează aspectele privind limitele și protecția dreptului deținătorilor de obligațiuni la informare; actele societății, care reglementează particularitățile de emitere a obligațiunilor; distribuirea profitului net în cazul în care există obligațiuni nestinse; competențele adunării generale în ceea ce privește emisiunea de obligațiuni; răspunderea administratorului societății pentru încălcarea drepturilor deținătorilor de obligațiuni; învestirea cu formulă executorie a contractului de vânzare-cumpărare a obligațiunilor.