Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Carlo Monticelli

9 iunie 2022, Paris – În debutul programului său de lucru la Paris viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Carlo Monticelli.

Iun 9, 2022 - 16:01
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Carlo Monticelli
Foto: MFA

Vicepremierul Nicu Popescu a comunicat interlocutorului aprecierea autorităților de la Chișinău pentru proiectele băncii implementate în Republica Moldova care se referă la locuințe sociale, sănătate, infrastructură, inclusiv construcția unui nou penitenciar conform standardelor europene, precum și suportul care a fost acordat în combaterea pandemiei de COVID-19 și gestionarea crizei de refugiați.

„Deschiderea Băncii de a sprijini proiecte de dezvoltare în Republica Moldova contribuie la efortul autorităților de modernizare și transformare a sectoarelor prioritare, promovarea coeziunii sociale și atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

La rândul său, Carlo Monticelli a acceptat invitația de a vizita țara noastră pentru a continua discuțiile privind oportunitățile de cooperare cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei.