Absolvenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, promoția 2022, au depus jurământul medicului și farmacistului

1 068 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au depus jurământul medicului și farmacistului. Ceremonia s-a desfășurat pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, joi, 16 iunie, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală, vicepreședintelui Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie Adrian Belîi.

Iun 16, 2022 - 14:43
Urmărește-ne peGoogle news
Absolvenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, promoția 2022, au depus jurământul medicului și farmacistului
Foto: Ministerul Sănătății

Ala Nemerenco a adresat felicitări absolvenților și i-a asigurat că vor fi depuse eforturi pentru a fi create condiții bune de lucru în instituțiile medicale, în care ei vor veni să lucreze.

„Sunt onorată să vă spun astăzi, pentru prima dată, dragi colegi. Vă felicit din suflet cu parcurgerea celei mai frumoase etape a vieții dumneavoastră. Vă felicit că astăzi ați devenit tineri medici, farmaciști, asistenți medicali. Vă așteptăm cu mare drag în spitale, policlinici, laboratoare. Ceea ce va urma nu va fi ușor, veți avea parte de succese, creștere profesională, veți suferi pierderi, dar vă rog să nu vă dezamăgiți. Cu tot respectul față de toate profesiile, vreau să declar că ați îmbrățișat cea mai nobilă profesie, deoarece la baza acesteia este sacrificiul. Vreau să vă rog să nu uitați, până în ultima clipă a vieții dumneavoastră, acest jurământ, pe care l-ați depus astăzi, să nu uitați că ați rostit – jur, jur, jur! Vă așteaptă oamenii aflați în suferință și pe lângă cunoștințele și profesionalismul dumneavoastră veți avea nevoie de foarte multă compasiune și foarte multă răbdare. Vom depune toate eforturile ca, după ce veți finaliza rezidențiatul, să veniți în spitale noi, dotate cu echipamente moderne. Generația dumneavoastră va shimba această țară. Reiterez cele spuse de doamna președintă – Țara are nevoie de voi!”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

La ceremonie au participat rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, prodecani, șefi de catedre, profesori, directori de instituții medicale, studenți și părinți. În acest an, au finalizat studiile 618 studenți din Republica Moldova și 450 de studenți, originari din 20 de țări, fiind licențiați în medicină, stomatologie, farmacie, medicină preventivă, optometrie și asistență medicală generală.