Președinta Maia Sandu: „Vrem să oferim tinerilor lucrători medicali cât mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională în țara noastră”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj de salut pentru absolvenții promoției 2022 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care au depus jurământul medicului și farmacistului.

Iun 16, 2022 - 19:20
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu: „Vrem să oferim tinerilor lucrători medicali cât mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională în țara noastră”
Foto: Președinția Republicii Moldova

Șefa statului i-a felicitat pe proaspeții absolvenți cu ocazia finalizării studiilor medicale și le-a urat succes în activitatea de viitor. Ea a menționat că munca lor este pe cât de solicitantă, pe atât de nobilă, dar că le va da sentimentul de împlinire morală și profesională. „Pentru că nu e nimic mai de preț în viața unui medic, decât recunoștința din ochii pacienților”, a spus în discursul său Președinta Maia Sandu.

„I-am îndemnat ca jurământul pe care l-au depus să constituie o promisiune pe care și-o fac sie înșiși, ca un angajament de principiu pe care îl vor respecta pe tot parcursul vieții. I-am încurajat să continue să învețe, căci medicina și farmacologia evoluează rapid, după necesitățile în schimbare ale omenirii, și doar învățând vor putea ține pasul cu aceste schimbări. Și doar un lucru rămâne neschimbat - în centrul profesiei pe care o vor practica rămâne Omul și viața lui, sănătatea și bunăstarea societății”, a mai spus șefa statului în adresarea sa către tinerii medici.

De asemenea, ea le-a mulțumit absolvenților pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid, în ultimii doi ani, și și-a exprimat speranța că vor alege să lucreze acasă, în Moldova. „Chiar dacă sistemul de sănătate din țara noastră se confruntă cu multe dificultăți, el este construit pe un fundament puternic, iar noi vom face totul pentru a-l întări. Vrem să oferim tinerilor lucrători medicali cât mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională în țara noastră”, a spus Președinta Maia Sandu în cadrul ceremoniei de absolvire de la USMF „Nicolae Testemițanu”.