Șase companii private din Republica Moldova, premiate de CNA pentru Integritate

Șase companii private din Republica Moldova au fost premiate de CNA pentru implementarea standardelor de integritate în afaceri, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc „Marca Comercială a anului 2021”, organizată de Camera de Comerț și Industrie și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Iun 17, 2022 - 12:03
Iun 17, 2022 - 12:04
Urmărește-ne peGoogle news
Șase companii private din Republica Moldova, premiate de CNA pentru Integritate
Foto: CNA

Concursul pentru această nominalizare s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv, iar premiul oferit de CNA în afaceri vine să sprijine business-ul onest și să fortifice componenta de integritate în sectorul privat, dar și să contribuie la crearea unui mediu de afaceri concurențial, corect, bazat pe standarde de integritate, transparență și profesionalism în interacțiunea cu sectorul public.

La nominalizarea „Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat”, la categoria „Întreprinderi mici”, premiul a fost acordat SRL „EXPRES-TEST-AUTO”, iar la categoria „Întreprinderi mari” premiate au fost ÎM Orange SA, ÎM Moldcell, SA SRL METRO, SRL KAUFLAND și SA OTP BANK.

Câștigătorii au fost selectați dintr-un număr mai mare de participanți și au trecut prin câteva etape ale concursului. Aceștia au făcut dovada implementării pe parcursul anului 2021 a unor mecanisme de promovare a standardelor de integritate şi anticorupţie în business. Companiile au prezentat juriului concursului propriile coduri de etică sau conduită în afaceri, procedurile de raportare a neregulilor la locul de muncă şi de soluţionare a conflictelor de interese, mecanismele de protecţie a avertizorilor de integritate, precum şi cele de control intern și de declarare şi evaluare a cadourilor.

Nominalizarea „Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat" vine să încurajeze companiilor private să implementeze, în continuare, standardele de integritate, să identifice și să gestioneze riscurile de corupție în activitatea lor și să pună în aplicare proceduri eficiente anticorupție.

Concursul „Marca comercială a anului" se desfăşoară începând cu anul 2003 şi este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova. Pe lângă premiul pentru integritate, concursul „Marca comercială a anului” are alte 13 nominalizări, printre care: „Reputaţie şi încredere”, „Femeia în afaceri”, „Liderul anului”, „Export”, „Debutul anului” etc.