Conducerea Inspectoratului General al Poliției în vizită oficială la Poliția din România

În perioada 14-16 iunie curent, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu și șeful adjunct, Lilian Carabeț, alături de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au întreprins o vizită de lucru la Inspectoratul General al Poliției Române.

Iun 18, 2022 - 12:30
Urmărește-ne peGoogle news
Conducerea Inspectoratului General al Poliției în vizită oficială la Poliția din România
Foto: Poliția Republicii Moldova

Programul delegației din Republica Moldova a presupus întrevederi cu inspectorul general al Poliției Române, Benone-Marian Matei, inclusiv vizite la diverse subdiviziuni specializate din cadrul Poliției Române.

Șefii instituțiilor polițienești au discutat stadiul cooperării bilaterale, proiectele de asistență comună în derulare, provocările în contextul războiului din Ucraina, oportunități de accesare a fondurilor externe oferite în cadrul programelor transfrontaliere, investigațiile comune inițiate și priorități de cooperare pe termen scurt și mediu.

Șeful IGP a adus mulțumiri Poliției Române pentru suportul continuu oferit Poliției din Republica Moldova în ultimul deceniu, materializat prin schimb de bune practici și experiențe avansate, instruiri comune, investigații operative de succes, proiecte de expertiză și granturi.

La rândul său inspectorul principal al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei și-a arătat disponibilitatea de a consolida parteneriatul bilateral de cooperare cu Poliția din Republica Moldova, astfel încât ambele instituții să poată asigura corespunzător siguranța și securitatea cetățenilor în contextul provocărilor curente. 

La finele evenimentului, șeful IGP a transmis invitația oficială inspectorului general al Poliției Române de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova până la finele anului curent, în scopul dezvoltării relațiilor de colaborare.