Întrevederea conducerii IGSU cu reprezentanții Serviciului hidrometeorologic din Suedia

Pe 29 iunie conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reprezentată de șeful instituției colonel Alexandru Oprea a avut o întrevedere cu reprezentanții Organizației Hidrometeorologice din Suedia și Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova. Tema discuțiilor a ținut de examinarea oportunităților de elaborare a unor proiecte de dezvoltare a capacităților de livrarea a prognozelor exacte pe domeniul hidrometeorologic.

Iun 29, 2022 - 22:31
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevederea conducerii IGSU cu reprezentanții Serviciului hidrometeorologic din Suedia
Foto: IGSU

Șeful Inspectoratului Alexandru Oprea a mulțumit delegația pentru deschidere și interesul oferit țării noastre în identificarea oportunităților de elaborare a prognozelor care va facilita posibilitatea de a preveni situațiile excepționale în anumite zone, dar și a interveni prompt în situații de risc.

Reprezentanții din Suedia s-au interesat de riscurile climatice din Republica Moldova, nivelul de pregătire a autorităților, dar și procesul de intervenție a echipelor specializate în situații excepționale. Totodată a fost pusă în discuții modalitatea de înștiințare a populației în caz de cataclisme naturale și tehnogene, dar și pregătirea cetățenilor în reacționare corectă în situații de criză.

Șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea a subliniat necesitatea elaborării unui proiect eficient de prognozare a fenomenelor hidrometeorologice care va oferi posibilitatea serviciilor de urgență, dar și autorităților să anticipeze producerea unor riscuri și cataclisme.