Vizita de curtoazie a consilierului în domeniul securității și afacerilor interne din cadrul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a avut o întrevedere de lucru cu Enver Özkal, consilier în domeniul securității și afacerilor interne din cadrul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova. Oficialul este pentru prima dată în vizită la Inspectoratul General al Poliției.

Iul 1, 2022 - 16:50
Urmărește-ne peGoogle news
Vizita de curtoazie a consilierului în domeniul securității și afacerilor interne din cadrul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova
Foto: Poliția Republicii Moldova

În cadrul întrunirii, șeful IGP a adus mulțumiri Oficiului Coordonator al Programelor TIKA (Turkish Cooperation and Coordination Agency), pentru suportul continuu acordat în consolidarea capacităților instituționale.

S-au pus în discuție prioritățile de bază ale cooperării moldo-turcă pe segmentul polițienesc, fiind efectuată o retrospectivă a activităților anterioare organizate de TIKA de care a beneficiat Poliția Republicii Moldova. Au fost analizate noile posibilități de dezvoltare instituțională, inclusiv prin fortificarea cooperării bilaterale.

Un alt subiect discutat a fost posibilitatea extinderii procesului de instruire în Turcia a polițiștilor din Moldova în scopul preluării celor mai bune practici și schimbului de experiență.

,,Contez pe implicarea și suportul dumneavoastră în vederea identificării priorităților de interes reciproc și extinderii spectrului de interacțiune’’ a menționat șeful IGP.

Oficialii au punctat aspectele de interes comun și au exprimat dorința pentru o continua colaborarea,în scopul eficientizării activității polițienești din Republica Moldova.