Instituția parlamentară încurajează performanța academică: expoziții cu lucrările de licență ale absolvenților anului 2022

Chișinău, 1 iulie 2022 – Cei mai merituoși studenți de la diferite universități din Republica Moldova își vor expune lucrările de licență la Parlament. Legislativul va organiza pe parcursul lunii iulie un șir de expoziții cu cele mai originale lucrări practice universitare.

Iul 1, 2022 - 16:52
Urmărește-ne peGoogle news
Instituția parlamentară încurajează performanța academică: expoziții cu lucrările de licență ale absolvenților anului 2022
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Universitatea Tehnică a Moldovei a deschis astăzi ciclul de expoziții universitare la Parlament. Lucrările de licență ale absolvenților anului 2022 de la Facultatea de Design vor fi găzduite, în aceste zile, de instituția parlamentară, iar, ulterior, vor fi prezentate prototipuri de la toate facultățile UTM. Facultatea de Design a UTM pregătește ingineri creativi și artistici la următoarele specialități: Design și Tehnologii Poligrafice, Tehnologia și Designul Confecțiilor Textile, Design Vestimentar, Design Industrial.

Expoziția lucrărilor universitare de la UTM prezintă prototipuri precum ediții de carte, concepte 3D, ambalaje inovative, produse vestimentare realizate prin diverse tehnici și colecții vestimentare, inclusiv cu utilizarea materialelor reciclabile și ecologice, colecție de costume populare, încălțăminte și genți  făcute de studenți, jucării și scaune etc.

Expoziția a fost vizitată de către deputați și funcționari ai Parlamentului, care au admirat exponatele și au discutat cu studenții autori ai ingenioaselor idei. Primul vizitator a fost Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat că una dintre ideile tinerilor va fi examinată de instituția parlamentară pentru a fi implementată. ”Avem tineri talentați, pe care trebuie să-i promovăm și să vedem cum Parlamentul îi poate ajuta”, a spus șeful Legislativului.

Timp de o lună, în Parlament vor putea fi admirate lucrări de sculptură, pictură, grafică, arte decorative, design grafic, vestimentar și industrial, diverse inovații în domeniile de studiu ale absolvenților anului 2022 de la diferite instituții de învățământ. Organizarea ciclului de expoziții are drept scop încurajarea și promovarea de către instituția parlamentară a performanței academice.