Directorul adjunct AIPA, Diana Coșalîc, a participat la inaugurarea depozitul frigorific din satul Zagarancea, raionul Ungheni

Directorul adjunct AIPA, Diana Coșalîc, a participat la evenimentul organizat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, pe platforma Agendei Naționale de Business, în satul Zagarancea.

Iul 7, 2022 - 11:58
Urmărește-ne peGoogle news
Directorul adjunct AIPA, Diana Coșalîc, a participat la inaugurarea depozitul frigorific din satul Zagarancea, raionul Ungheni
Foto: AIPA

Membrii Institutului și ai instituțiilor participante s-au expus asupra importanței programelor de dezvoltare a sectorului agricol, asupra dezvoltării economice a țării cu sprijinul partenerilor externi, dar și asupra investițiilor transfrontaliere ca oportunități pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului.

Totodată, s-a vizitat depozitul frigorific din satul Zagarancea, raionul Ungheni, ce a fost dat în exploatare datorită eforturilor comune a Cooperativei de Întreprinzători “Darurile Daciei”. Capacitatea acestuia este de 1050 de tone și permite prelucrarea și păstrarea legumelor și fructelor în conformitate cu tehnologiile și standardele internaționale.

Investiția a fost posibilă grație Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), finanțat de Banca Mondială, care a oferit cooperativei un grant în valoare de 350.000 dolari SUA. Contribuția proprie a grupului de producători a constituit peste 22 milioane de lei, dintre care 14 milioane lei – credit contractat prin intermediul ProiectuluiLivada Moldovei.

CÎ ”Darurile Daciei” este unul dintre cele 47 grupuri de producători, create și finanțate de Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova. Valoarea totală a investițiilor realizate de grupurile de producători finanțate de MAC-P se ridică la peste 35 milioane dolari SUA.