Două persoane au fost reținute într-un dosar de organizare a migrației ilegale

Ofițerii de urmărire penală ai Poliției de Frontieră în comun cu procurorii PCCOCS și angajații SIS investighează o cauză de organizare a migrației ilegale, prin falsificarea cărților de identitate românești și bulgărești, începând cu anul 2022, de către un grup infracțional.

Iul 11, 2022 - 12:27
Urmărește-ne peGoogle news
Două persoane au fost reținute într-un dosar de organizare a migrației ilegale
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Potrivit materialelor din dosarul penal, doi bărbați se ocupau de transportarea pasagerilor pe ruta Moldova-Germania, iar clandestin transportau și actele de identitate falsificate, precum și intrau în contact cu persoane care le solicitau serviciile – atât în țară, cât și în afară. Șoferii, la rândul lor, îi comunicau informația celui de-al treilea membru al grupului infracțional, care avea în sarcină satisfacerea comenzilor, la un preț de 300 euro per act.

Ulterior perchezițiilor desfășurate de oamenii legii la domiciliile și în automobilele celor trei, au fost ridicate următoarele acte falsificate: șase cărți de identitate românești, una bulgărească, două permise de conducere românești și unul moldovenesc, precum și un pașaport românesc de aflare temporară-n România. Urmare a rezultatelor perchezițiilor și altor probe, procurorii PCCOCS au solicitat în instanța de judecată aplicarea arestului în privința a două persoane. Însă, judecătorul de instrucție a dispus plasarea în arest la domiciliu în privința unei persoane, iar în privința celei de-a doua – liberare provizorie, sub control judiciar. Prin urmare, procurorii au contestat hotărârile la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se pronunțe. În privința celui de-al treilea bărbat, au fost dispuse măsuri pentru stabilirea locului aflării acestuia.

Urmărirea penală continuă, în vederea elucidării întregului tablou infracțional și tragerii la răspundere a responsabililor, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.