19 angajați IGSU membri ai echipei căutare - salvare în mediu urban participă într-un curs de instruire organizat de „Solidarity Fund”

În perioada 18-23 iulie 2022, 19 angajați IGSU membri ai echipei căutare - salvare în mediu urban participă la un curs de instruire desfășurat de organizația poloneză „Solidarity Fund” în cadrul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei – Polish Aid.

Iul 21, 2022 - 13:48
Urmărește-ne peGoogle news
19 angajați IGSU membri ai echipei căutare - salvare în mediu urban participă într-un curs de instruire organizat de „Solidarity Fund”
Foto: IGSU

Salvatorii moldoveni sunt instruiți pentru a obține calificare în domeniul efectuării lucrărilor de căutare salvare din dărâmăturile blocurilor urbane și salvarea sinistraților în urma unor situații excepționale, prăbușiri de clădiri, dar și medii ostile. Pregătirea integrală a acestora va oferi oportunitatea ca echipele de intervenție să poată acționa în misiuni internaționale aplicând tehnicile de intervenție la standarde europene.

Odată instruiți, salvatorii din Republica Moldova se vor apropia de nivelul de calitate în materie de protecție civilă din cadrul Uniunii Europene și vor face parte din echipele internaționale, fiind compatibili cu colegii străini, care participă în misiuni de salvare. Activitățile desfășurate de cei 19 pompieri și salvatori sunt orientate spre pregătirea și instruirea efectivului privind stabilizarea construcțiilor avariate sau prăbușite, în urma cutremurilor de pământ, alunecărilor de teren și exploziilor. La finele cursului, participanții vor susține un examen, unde își vor testa cunoștințele și abilitățile la efectuarea lucrărilor complexe de sprijinire a materialelor constructive avariate pentru crearea accesului sigur în interior. Formarea are drept scop pregătirea salvatorilor și pompierilor din echipa USAR Moldova la desfășurarea operațiunilor complexe de căutare salvare cu eventuală oportunitate de acreditare a acesteia pentru misiuni internaționale.