Guvernul Poloniei va acorda peste un milion de euro pentru modernizarea Institutului Mamei și Copilului

Institutul Mamei și Copilului va fi dotat cu dispozitive medicale, în valoare de peste un milion de euro, ca urmare a aprobării de Guvernul Poloniei a unei propuneri de proiect, înaintate în aprilie curent de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Iul 25, 2022 - 23:33
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul Poloniei va acorda peste un milion de euro pentru modernizarea Institutului Mamei și Copilului
Foto: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății al Poloniei, Adam Niedzielski și ministra Sănătății, Ala Nemerenco au agreat, la 25 iulie, în cadrul unei întrevederi, următorii pași privind implementarea proiectului de modernizare a instituției medicale.

Ministrul Sănătății al Poloniei a avut ocazia să viziteze Institutul Mamei și Copilului și să discute, despre asistența medicală oferită pacienților, inclusiv cu administrația instituției și medicii care activează la IMC.

Prima etapă a proiectului presupune dotarea Institutului Mamei și Copilului cu electroencefalografe, monitoare multifuncționale pentru pacienți, ventilatoare pulmonare neonatale cu frecvență înaltă, defibrilatoare, mese de resuscitare, incubatoare pentru prematuri, ecografe, lămpi și mese de operație, unități de electrochirurgie, etc. În proiect este inclusă de asemenea renovarea secțiilor.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco i-a mulțumit omologului său pentru suportul acordat sistemului sanitar din țara noastră, în vederea consolidării bazei tehnico-materiale a instituțiilor medicale. La rândul său, ministrul Adam Niedzielski și-a exprimat deschiderea de a susține în continuare eforturile autorităților de modernizare a sistemului de sănătate.

Menționăm că, valoarea totală a proiectului, aprobat astăzi spre finanțare, constituie circa 1,5 milioane de euro. În perioada 2009-2022, cu suportul Guvernului Poloniei au fost implementate 28 de proiecte în domeniul sănătății, în valoare de aproximativ 500 de mii de euro.