Președinta Maia Sandu a discutat despre asigurarea securității energetice a țării cu omologul său român, Klaus Iohannis

Președinta Maia Sandu, se află astăzi la București, într-o vizită oficială efectuată la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis.

Iul 29, 2022 - 21:28
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu a discutat despre asigurarea securității energetice a țării cu omologul său român, Klaus Iohannis
Foto: Președinția Republicii Moldova

„Astăzi sunt în vizită oficială la București, unde am avut o discuție bună cu Președintele Klaus Iohannis despre agenda bilaterală foarte consistentă dintre țările noastre, precum și despre avansarea proiectelor comune în contextul complex în care ne regăsim acum - cu un război la hotar, afectați de inflație, crize și instabilitate”, a spus doamna Maia Sandu.

De asemenea, Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis pentru susținerea consecventă din partea României pentru parcursul european al Republicii Moldova, datorită căreia țara noastră a obținut, la 23 iunie, statutul de țară candidată de aderare la Uniunea Europeană.

„Sper, de asemenea, că putem conta pe ajutorul prietenilor de la București ca să asigurăm securitatea energetică a Republicii Moldova, să avem resurse energetice accesibile în sezonul rece, și pentru a nu admite destabilizarea situației din țara noastră”, a menționat Maia Sandu.

Pe finalul discuțiilor, șefa statului a afirmat că România este alături de Moldova, de-a lungul anilor, la bine și la greu. „Am încredere că parteneriatul moldo-român, pe care l-am consolidat în ultimii ani, ne va ajuta să depășim cu bine și greutățile prin care trecem acum”, a spus Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu președintele României.