Întrevederea șefului diplomației de la Chișinău Nicu Popescu cu omologul român Bogdan Aurescu

29 iulie 2022, Chișinău – În cadrul vizitei la București în componența delegației conduse de președinta Maia Sandu, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu.

Iul 29, 2022 - 21:32
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevederea șefului diplomației de la Chișinău Nicu Popescu cu omologul român Bogdan Aurescu
Foto: MAEIE

Diplomații s-au referit la ultimele evoluții de securitate regională în contextul războiului nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și la agenda intensă de cooperare bilaterală dintre Republica Moldova și România pentru fortificarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană și comunitatea de limbă, istorie și cultură împărtășită cu România.

Totodată, șefii celor două diplomații au discutat despre posibilitățile de avansare în implementarea proiectelor comune în domenii strategice precum interconexiunea energetică, infrastructură, transport, menite să asigure modernizarea țării noastre în vederea fortificării parcursului nostru ireversibil european.

„România rămâne a fi cel mai important susținător al nostru în procesul de implementare a agendei de reforme și aderare la Uniunea Europeană, lucru pentru care mulțumim.” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.