Președinta Maia Sandu a avut întrevederi în Guvernul și Parlamentul României

Discuțiile continuă la București. Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vizitat astăzi Palatul Victoria, unde a avut o discuție cu Prim-ministrul român Nicolae Ciucă. Discuțiile au vizat asigurarea securității energetice a țării.

Iul 29, 2022 - 21:34
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu a avut întrevederi în Guvernul și Parlamentul României
Foto: Președinția Republicii Moldova

„Am discutat diverse scenarii pentru achiziționarea și stocarea de gaze naturale și alte resurse energetice, în situația foarte dificilă în care se află, în prezent, Republica Moldova”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, discuțiile au vizat și proiectele în desfășurare după ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, care au avut loc în luna februarie.

„I-am mulțumit, în context, premierului român și echipei sale pentru sprijinirea demersului nostru european. Suntem recunoscători pentru eforturile ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru co-fondarea Platformei pentru susținerea Moldovei, alături de colegii săi din Franța și Germania, și pentru ajutorul din partea României, anunțat în cadrul Platformei”, a menționat Președinta Maia Sandu.

La finalul vizitei, șefa statului a vizitat Parlamentul României, unde a discutat cu Alina Gorghiu, Vicepreședintele Senatului României, despre consolidarea cooperării pe platforma parlamentară între România și Republica Moldova.