Aproape 700 de refugiați ucraineni au fost integrați în câmpul muncii

Conform informației prezentate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), până la 5 august curent, 697 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii, dintre care 541 femei și 156 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați la evidența ANOFM sunt angajați în: Chișinău (517), Bălți (23), Ungheni (19), Cahul (17).

Aug 5, 2022 - 15:22
Urmărește-ne peGoogle news
Aproape 700 de refugiați ucraineni au fost integrați în câmpul muncii

Datele angajatorilor denotă că persoanele refugiate din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii sau meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date ș.a.

La etapa actuală, 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă refugiați ucraineni, declarând 2197 de locuri vacante disponibile pentru aceste persoane.

Totodată, 370 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat la evidența subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport gratuit la angajare.

Precizăm că ANOFM oferă refugiaților ucraineni înregistrați la evidență următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare.

Mai multe detalii găsiți aici.