Șefa statului a discutat, cu mai mulți rezidenți ai Zonei Economice Libere Bălți, despre situația mediului de afaceri și importanța creării locurilor de muncă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit ieri cu câțiva agenți economici, rezidenți locali și internaționali ai Zonei Economice Libere Bălți. În cadrul discuției, au fost abordate problemele cu care se confruntă investitorii în țara noastră și soluțiile ce ne-ar ajuta să îmbunătățim situația mediului de afaceri.

Aug 17, 2022 - 15:09
Urmărește-ne peGoogle news
Șefa statului a discutat, cu mai mulți rezidenți ai Zonei Economice Libere Bălți, despre situația mediului de afaceri și importanța creării locurilor de muncă
Foto: Președinția Republicii Moldova

„La aceste companii lucrează circa 11 mii de angajați din Moldova - oameni care au un loc de muncă acasă, în condiții bune și cu oportunități de instruire profesională. Le-am mulțumit antreprenorilor că au investit în Moldova și, mai ales, că rămân în țara noastră, în pofida dificultăților generate de război”, a spus doamna Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că experiența companiilor rezidente în ZEL Bălți ne arată că Moldova are un bun potențial de afaceri. „Exemplul lor poate încuraja noi investiții, care să creeze noi locuri de muncă. Noi vom continua să facem ordine în instituții, pentru ca ele să fie corecte în relația cu businessul. Am menționat, în context, reforma justiției, creșterea calității și relevanței educației, asigurarea concurenței loiale. Așa, pas cu pas, vom construi o economie puternică și incluzivă, și o țară prosperă”, a subliniat Președinta Maia Sandu.