Directorul adjunct, Diana Coșalîc, în vizită oficială la București

Conducerea Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA), directorul adjunct, Diana Coșalîc și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea, efectuează o vizită de lucru în perioada 8 – 10 septembrie curent, la București, unde au mai multe întrevederi oficiale.

Sep 9, 2022 - 18:02
Urmărește-ne peGoogle news
Directorul adjunct, Diana Coșalîc, în vizită oficială la București
Foto: AIPA

Programul vizitei include întrevederi cu delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), precum și altor instituții de profil: Autoritatea Națională Fitosanitară și Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Printre principalele subiecte de pe agenda discuțiilor, se află mecanismele de stimulare financiară și non-financiară a producătorilor agricoli, ajutorul de stat pentru segmentul de procesare a producției agricole, cooperarea moldo – română pe segmentul agroalimentar, precum și alte subiecte.

În cadrul întrevederii cu omologul său din România,  Adrian Pintea, director general al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Diana Coșalîc a declarat că AIPA este deschisă pentru un dialog constructiv şi dinamizarea parteneriatului dintre cele două instituții.

Totodată, oficialii și-au împărtășit  experiența cu colegii de al APIA despre mecanismele de stimulare a producătorilor agricoli, despre instrumentele de sprijin a zonelor rurale, dar și despre perspectivele și nevoile de cooperare dintre Agenții, în contextul parteneriatului  de colaborare de peste 10 ani dintre instituții.

În cele din urmă, vizita de lucru va fortifica și consolida capacitățile ambelor Agenții în domeniul agricol, prin schimbul de bune practici și dezvoltării parteneriatelor dintre aceste două instituții.