Ministerul Educației și Cercetării va semna un nou memorandum de colaborare cu Ungaria

Cabinetul de Miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, inițierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind cooperarea în cadrul programului „Stipendium Hungaricum” pentru anii 2023-2025.

Sep 14, 2022 - 19:59
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Educației și Cercetării va semna un nou memorandum de colaborare cu Ungaria
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

În cadrul programului de burse „Stipendium Hungaricum”, Guvernul Ungariei oferă anual cetățenilor Republicii Moldova 40 de burse pentru a studia în cadrul unor universități maghiare. Bursele sunt repartizate pentru diferite cicluri de studii: 25 pentru studii de licență, 10 pentru studii de master și 5 pentru studii de doctorat. Astfel, programul de burse contribuie la pregătirea de specialiști înalt calificați care, la revenire în Republica Moldova, vor contribui la dezvoltarea și consolidarea economiei țării.

Memorandumul de Înțelegere va impulsiona nu doar relațiile de colaborare reciproc avantajoase în domeniul învățământului superior, dar și în contextul participării în cadrul organizațiilor internaționale la care sunt parte Republica Moldova și Ungaria.

Colaborarea Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova cu Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei a fost oficializată în februarie 2020, când a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în cadrul programului „Stipendium Hungaricum” pentru anii 2020-2022.