Workshop în cadrul Proiectului Twinning privind criteriile de acreditare a unei Agenții de Plăți la Standartele UE

La data de 14 septembrie curent, angajații Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură(AIPA), au participat la sesiunea de informare a Proiectului Twinning, finanțat de Uniunea Europeană, cu genericul "Monitorizarea în sensul anexei 1 punctul 4 din Regulamentul Delegat nr. 907/2014 și 127/2022 al Comisiei".

Sep 14, 2022 - 20:04
Urmărește-ne peGoogle news
Workshop în cadrul Proiectului Twinning privind criteriile de acreditare a unei Agenții de Plăți la Standartele UE
Foto: AIPA

Scopul discuțiilor s-au axat pe criteriile de acreditare a agențiilor de plăți, și anume pe monitorizarea continuă prin activități de control intern.

În acest context, s-a menționat că pentru ca o agenție de plăți să fie acreditată la nivelul Uniunii Europene, aceasta trebuie să dispună de o structură administrativă și de un sistem de control intern care să îndeplinească următoarele criterii: mediul intern, activități de control, informarea, comunicarea și monitorizarea.

În debutul întrevederii, directorul adjunct AIPA, Diana Coșalîc a subliniat importanța acreditării Agenției în vederea creării bunelor practici, iar implementarea activităților de monitorizare continuă sunt parte integrată din activitățile Agenției.

Notă: De menționat că Proiectul TWINNING a demarat la 11 septembrie 2020, având ca scop acordarea asistenței tehnice instituțiilor de profil precum: MAIA, AIPA și ANSA în vederea consolidării capacităților instituționale, drept scop fiind realizarea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE.