Vicepremierul Nicu Popescu participă la segmentul înalt al sesiunii a 77-a a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

20 septembrie 2022, New York – Vicepremierul Nicu Popescu participă în perioada 20 – 22 septembrie, în cadrul delegației conduse de președinta Maia Sandu, la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite precum și la o serie de alte evenimente conexe.

Urmărește-ne peGoogle news
Vicepremierul Nicu Popescu participă la segmentul înalt al sesiunii a 77-a a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite
Foto: MAEIE

În cadrul reuniunii care promovează o diplomație multilaterală eficientă, delegația națională va discuta despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția țării noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană.

Agenda vicepremierului Nicu Popescu include participarea la o serie de reuniuni multilaterale organizate în acest context, inclusiv rostirea discursului național la Reuniunea de nivel înalt dedicată comemorării celei de-a 30-a Aniversări de la adoptarea Declarației privind drepturile persoanelor aparținând minorităților etnice, religioase și lingvistice. 

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău va avea și un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri de externe și înalți oficiali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia. 

Prezența la New York a ministrului Nicu Popescu va oferi oportunitatea dialogului cu reprezentanții organizațiilor evreiești pentru a reafirma, și cu acest prilej, angajamentul privind combaterea antisemitismului precum și promovarea cunoașterii și consolidarea educației în domeniul Holocaustului.

Notă: Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările și trasează prioritățile pe agenda organizației. În fiecare an șefi de state, șefi de guverne sau delegații ministeriale reprezintă statele membre.