A murit cântăreața și prezentatoarea TV Raffaella Carra

Cântăreaţa, prezentatoarea şi realizatoarea de televiziune Raffaella Carra a murit luni la vârsta de 78 de ani, potrivit El Pais, potrivit News.ro.

Iul 5, 2021 - 19:24
Urmărește-ne peGoogle news
A murit cântăreața și prezentatoarea TV Raffaella Carra
Anunţul a fost făcut agenţiei de presă Ansa de către Sergio Japino, care i-a fost partener mai mulţi ani. Carra suferea, potrivit lui, de o boală care în ultimii ani „îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”.
Italia îşi pierde una dintre embleme, care a activat o bună parte din carieră la RAI. Artista a prezentat numeroase programe şi la TVE şi este responsabilă pentru succesul unora precum „Caliente, caliente” şi „Hay que veni al sur”.
Raffaella Carra a anunţat în decembrie 2016 că se retrage din televiziune, pentru că, spunea ea atunci, este timpul să facă loc noilor generaţii.
În ultimii ani, ea s-a dedicat căutării de noi artişti pentru a-i lansa în lumea showbiz-ului. ”Visul meu era să găsesc noi talente”, a declarat ea în urmă cu cinci ani într-un interviu acordat Canale 5.
Una dintre ultimele sale colaborări cu televiziunea a fost rolul de jurat în varianta italiana a emisiunii „The Voice”.
Raffaella Carra, pe numele său adevărat Raffaella María Roberta Pelloni, şi-a petrecut cea mai mare parte din cariera sa lucrând la programe pentru televiziunea publică italiană. „La RAI am avut de toate. Când văd unele imagini îmi amintesc de epoca respectivă, dar nu obişnuiesc să mă văd pentru că nu mi-a plăcut să fac asta niciodată”, mărturisea vedeta.
Raffaella Carrà s-a născut pe 18 iunie 1943, în Bologna. A debutat în cinema la vârsta de 9 ani, în filmul „Tormento del passato” (1952). Şi-a început cariera în televiziune la începutul anilor 1970, devenind populară în Italia, Spania şi America Latină. Între emisiunile de televiziune pe care le-a găzduit se numără „Carràmba che sorpresa!”, „¡Hola Raffaella!”, „Canzonissima”, „En casa con Raffaella”, „Pronto... Raffaella?”, „A las 8 con Raffaella”, „Ma che sera”, „La hora de Raffaella Carrà” şi „Domenica in”.
Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Tuca Tuca”, scrisă de fostul său partener Gianni Boncompagni, „Tanti Auguri”, devenit un fel de imn al comunităţii gay din Grecia, şi „A far l'amore comincia tu".
Cântăreţul italian Tiziano Ferro i-a dedicat, în 2007, o melodie, „E Raffaella è mia".