A murit Terence Wilson „Astro”, membru fondator al trupei UB40

Fostul cântăreţ şi membru fondator al grupului reggae britanic UB40, celebru în anii '80 cu melodii precum „Red Red Wine” şi „Can't Help Falling In Love”, a murit la vârsta de 64 de ani, a anunţat sâmbătă grupul.

Noi 7, 2021 - 09:59
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Terence Wilson „Astro”, membru fondator al trupei UB40

Terence Wilson, Astro pe numele de scenă, a cântat cu UB40 până în 2013, înainte de a forma un alt grup, scrie AFP.  

Suntem devastaţi că trebuie să vă spunem că dragul nostru Astro a murit astăzi după o scurtă boală”, a indicat pe Twitter, sâmbătă, grupul actual, care poartă numele de UB40 featuring Ali Campbell & Astro. „Lumea nu va mai fi niciodată aceeaşi fără el”.  

Fosta sa trupă a confirmat informaţia, precizând că a murit în urma unei „scurte boli”.                  

Preluarea de către UB40 a cântecului „Red Red Wine” de Neil Diamond a propulsat grupul în fruntea clasamentelor cu peste 100 de milioane de discuri vândute.   

Numele formaţiei, fondate în 1978 la Birmingham, se referă la formularul britanic de cerere a dreptului de şomaj (Unemployment Benefits, Form 40).  

Bateristul Jimmy Brown a declarat pentru The Guardian, anul acesta, că grupul a fost supravegheat de serviciile de informaţii interne britanice.

„MI5 ne-a pus telefoanele şi casele noastre sub supraveghere”, a spus el. „Nu planificăm revoluţie, dar o revoluţie trebuie să aibă loc, ştim de ce parte ne aflăm”, a afirmat el.