Alec Baldwin: Polițiștii ar trebui să fie prezenți pe toate platourile de filmare, acolo unde sunt folosite arme de foc

Actorul şi producătorul Alec Baldwin cere Hollywood-ului să angajeze pe platourile de filmare poliţişti care să folosească arme reale ori false, după ce, pe 21 octombrie, în timpul filmărilor pentru westernul „Rust”, a tras cu o armă de recuzită încărcată cu un glonţ adevărat care a ucis-o pe Halyna Hutchins, director de imagine, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Noi 9, 2021 - 11:11
Noi 9, 2021 - 11:13
Urmărește-ne peGoogle news
Alec Baldwin: Polițiștii ar trebui să fie prezenți pe toate platourile de filmare, acolo unde sunt folosite arme de foc

Fiecare platou de film sau televiziune care foloseşte arme, false sau altfel, ar trebui să aibă un poliţist angajat de producţie pentru a monitoriza siguranţa armelor”, a publicat actorul luni pe Twitter.

Un printscreen al mesajului lui a apărut şi pe contul său de Instagram.  

Înaintea incidentului de pe platourile de filmare din New Mexico, a spus şeriful din Santa Fe, Baldwin a primit arma din partea asistentului de regie, care i-a spus că nu este încărcată, pentru a repeta scena. La o zi după, actorul a scris că este „şocat şi întristat” de tragedie.  

Apelul lui de acum vine la câteva luni după ce un grup activist a reiterat cererea ca studiourile să nu mai folosească poliţişti pe platourile de filmare sau la evenimente, în urma incidentului care a dus la moartea lui George Floyd, în Minneapolis, în custodia ofiţerilor.  

Cererea iniţială a fost făcută de grupul BLD PWR ca parte a scrisorii „Hollywood 4 Black Lives” semnată de Tessa Thompson, Tiffany Haddish, Cynthia Erivo şi alţii în încercarea ca Hollywood-ul să renunţe la legăturile cu poliţia şi să forţeze industria să investească mai mult în creatorii de culoare.  

Săptămâna trecută, unul dintre avocaţii armurierului producţiei „Rust” a spus că e de părere că cineva a încercat să saboteze filmările punând un glonţ adevărat în cutia cu muniţie falsă.