Animalele Grădinii Zoologice din Harkov vor fi eutanasiate

Parlamentarul ucrainean Oleksandr Feldman a anunțat marți că armata rusă a distrus aproape complet grădina zoologică din Harkov, iar prădătorii mari care erau găzduiți aici, precum leii sau tigrii, vor trebui eutanasiați.

Apr 6, 2022 - 16:13
Urmărește-ne peGoogle news
Animalele Grădinii Zoologice din Harkov vor fi eutanasiate
Foto: Captură Video/ Unsplash

“Cea mai mare problemă o reprezintă prădătorii mari. Gardurile lor încă își păstrează, în mod miraculos, integritatea, dar cu încă un bombardament, leii, tigrii, urșii, speriați, s-ar putea să fie liberi și să plece spre Harkov sau spre satele din apropiere. Nu putem permite așa ceva”, a afirmat marți Feldman, potrivit Nexta.

Acesta a mai spus că o decizia de a eutanasia tigrii și leii e ca și luată și că până la finalul zilei va deveni oficială.

În grădina zoologică din Harkov trăiesc broaște țestoase, papagali, canguri și tigri, urși și lupi. În total, sunt peste 2.000 de exemplare pe o suprafață de aproape 150 de hectare.

În ziua în care orașul Harkov a fost invadat, mai multe panouri de sticlă au fost sparte din cazua bombardamentelor armatei ruse. Din această cauză, unele animale au fugit, dar au fost găsite, cu excepția unor câini sălbatici.

Cu două săptămâni în urmă, soldații ruși au ucis doi îngrijitori care mergeau să hrănească animalele.